Oei oei oei, wat ben ik toch een koei

posted in: Uncategorized | 0
Interessant? Deel dit met anderen, of een specifiek persoon!

Wat als je je vergist….? Wat als je een foutje maakt? Voor sommige grote en kleine mensen vergaat de wereld, ze mogen zich niet vergissen, ze mogen geen foutjes maken. En het toegeven is ook een dingetje….
Als je wordt opgevoed met de lat heel hoog, de verwachtingen hoog, dan kan het best zo zijn dat je die verwachtingen niet gaat halen…dat de lat eraf kiepert. Dat je de verwachting niet waar gaat maken. Hoe erg is dat? Dan stel je die bij…! Toch geeft dat vaak het gevoel van verlies, ik kan het niet….zie je wel. Het doet iets met je, met je zelfvertrouwen, met je gevoel van eigen waarde.
Je kunt er door op je tenen gaan lopen, stress krijgen, depressief worden, tot aan een burn-out toe.

En waarom leggen we onszelf en onze kinderen die druk eigenlijk op: het moet goed? Ik ben er van overtuigd dat we hier op aarde zijn om te leren. Lukt het me nog niet, dan zoek ik een andere weg want van fouten kan ik leren. En ik oefen me suf 🙂 Als ik een foutje maak, ik vergis me, dan zeg ik ‘oei oei oei wat ben ik toch een koei’. Daarmee maak ik mezelf even lekker belachelijk en stop er veel lucht in….en humor. Ik zie in dat ik het niet handig heb aangepakt en ga weer verder….met een ervaring rijker.

Probeer het ook eens te zeggen, oei oei oei wat ben ik toch een koei…!

Interessant? Deel dit met anderen, of een specifiek persoon!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *