Rapportentijd, gelukkiger en sterker groeien

posted in: Uncategorized | 0
Interessant? Deel dit met anderen, of een specifiek persoon!

Rapportentijd, gelukkiger en sterker groeien

In een rapport staat bij het tekstje altijd een compliment, een stukje opbouwende kritiek en dan nog een bemoedigde opmerking…Bij mij stond er ooit alleen maar “Je bent een ‘bijdehandje’” en verder niets. Razend was ik toen ik mijn rapport las, hoe kon de leraar dat nu schrijven?!

Mijn ouders gniffelden toen ze het lazen. Ik bekeek de opmerking negatief, maar de leerkracht vertelde me later dat hij juist vond dat ik zo lekker bijdehand was in de klas, een aanwinst. Wellicht had mijn meester zich anders kunnen uitdrukken?

Op school werken de kinderen aan vaardigheden en kennis en kunnen ze in een pedagogisch veilig klimaat zich ontwikkelen. Ook werkt een kind aan zijn houding en menskwaliteiten.  Het ‘bijdehandje zijn’ was blijkbaar een kwaliteit van mij in de ogen van deze leerkracht.

Maar wat als je kind op een negatieve manier als bijdehandje wordt gezien? En de leerkracht met de handen in het haar zit om jouw kind bij de les te houden, of op zijn stoel…en in het stukje opbouwende kritiek staat?

Veel pedagogische zaken worden in de klas aangepakt, soms is daar net even wat meer aandacht en tijd voor nodig om het kind . Waar een leerkracht de tijd niet voor heeft en een interne begeleider soms niet aan werkt.

Wanneer een kind sociaal en of emotionele problemen ervaart, of eigenlijk we zien aan het gedrag dat het kind het moeilijk heeft met zichzelf of de omgeving. Dan is het Kinderhart er om de kinderen te helpen. Helpen dat de kinderen bij zichzelf mogen ontdekken wat er is en wat er achter zit. Zodat ze dat kunnen oplossen en weer gelukkiger en sterker kunnen groeien.

Want je kind weet ’t, kan ’t en doet ‘t!! Alleen soms met meer dan alleen de hulp van school of de eigen ouders….daarover in mijn volgende blog meer.

Problematiek waar je tegenaan kunt lopen met je kind:

Eenzaam voelen, ergens bang voor zijn, faalangst, moeilijk vrienden maken, driftbuien, hoofdpijn, buikpijn etc., problemen met emoties, gepest worden.

En ook:

Eet of slaapproblemen hebben, nagelbijten of bedplassen, verlies van een naaste, echtscheiding van ouders.

Het Kinderhart geeft de kinderen net dat steuntje in de rug dat ze kunnen gebruiken om weer gelukkiger en sterker te groeien!

Wat fijn voor jou en je kind als je bij t Kinderhart komt!

Interessant? Deel dit met anderen, of een specifiek persoon!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *