Voornemens voor 2018, alles kan bij t Kinderhart!

posted in: Uncategorized | 0
Interessant? Deel dit met anderen, of een specifiek persoon!

De beste wensen voor 2018 van Het Kinderhart voor jou!

Zoals zovelen heb ik goede voornemens voor 2018! Dit jaar is het jaar om mijn praktijk op de kaart te zetten. En hoe beter dan uit te leggen hoe het werkt in mijn praktijk…zodat jij met je kind graag wilt komen.

In mijn praktijk is het zo dat het kind aangeeft waar we mee gaan werken. In alle speelgoed zit fantasie, of het nu een boot is die de woelige baren op gaat (een onrustige periode thuis misschien?), of een kind dat heel graag alle baby’s wil verzorgen (ik wil verzorgd worden?), alles is OK en alles is gewenst. Als een kind met speelgoed door de ruimte gooit, ben ik daar blij mee, want dat herinnert me aan de regels die we hebben.

 

Het zijn er niet veel; je mag elkaar geen pijn doen,  je mag geen gevaarlijke dingen doen, je mag niet expres iets kapot maken, de sessie duurt een uur en je mag je niet uitkleden, maar wel verkleden.

En wat heerlijker dan dat verder alles kan. Zo mag een kind er helemaal zijn, oftewel zo mogen alle delen van het kind er zijn. Wat dat is waar het omgaat. Soms is er een deel van het kind dat aandacht en hulp nodig heeft. Dat is wat we aan de buitenkant zien: het gedrag van een kind is anders dan anders of anders dan verwacht. Een deel kan de ontwikkeling die we doormaken in huis, op school, met vriendjes niet bijbenen en trekt aan de bel……

Kan ik alleen maar naar je toe als mijn kind anders doet? Hoor ik je denken, nee natuurlijk niet! Een kind dat wat onzeker is, wat zichzelf wat meer mag laten zien, wat meer in zijn kracht mag komen, ook die zijn welkom! Daar doe ik meer coaching mee, anderen gaan meer de diepte met me in, precies wat dat kind nodig heeft. Ik werk volledig vraaggestuurd met het kind. Het kind heeft de vraag en ook de oplossing in zich….want immers het kind kent zichzelf het beste!

Dat maakt mijn werk zo leuk. Een kind weet eigenlijk al wat er met hem aan de hand is en ik mag mee met het kind op reis om te vinden wat het nodig heeft om te komen bij het geluk!

Ieder kind is welkom, welk probleem dan ook. Om wat te noemen, je kind kan zich eenzaam voelen, ergens bang voor zijn, moeilijk vrienden maken, driftbuien hebben, hoofdpijn, buikpijn etc., problemen met emoties, eet of slaapproblemen hebben, nagelbijten of bedplassen, met echtscheiding van ouders moeten dealen of bijvoorbeeld gepest worden. En alles waarmee jullie met je kind zouden kunnen zitten.

Het gaat erom dat jullie kind weer gelukkig(er) kan zijn en meer kan genieten van het leven. Het werkt ook preventief voor de toekomst, ter voorkoming van ergere problemen. Ben je benieuwd wat ik allemaal bied, bekijk dan mijn website gerust.

Voor een (telefonische) intake betaal je niet, en kan heel verhelderend zijn!

Ook heb ik een filmpje waarin ik me voorstel aan je kind, kijken? http://www.hetkinderhart.nl/voor-jou-kleine-held/

 

Fijn als ik jullie kan ondersteunen, tot snel!

Interessant? Deel dit met anderen, of een specifiek persoon!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *